donderdag 13 juni 2013

BIJGERECHT - Guacciemolie

Avocado
Tomaat
Ui
Knoflook
Creme fraiche
zout/peper
olie

Bij het kopen van de avocado’s, er gelieve even in knijpen. Dat mag best. Niemand wil een avocado die je niet direct kan eten dus daar kunnen we maar beter niet al te moeilijk over doen. De harde schil eet je toch niet op dus de bacteriën van andere mensenhanden zullen zich heus niet direct aan jou opdringen. Durf te knijpen in het openbaar. Geen probleem.

Tomaatjes lekker grof in stukjes hakken. Je mag zelf bepalen welke tomaten en je mag zelf bepalen wat grof is. Grote (zoete) uien ook lekker grof in stukjes hakken. Ook hier afgaan op je eigen gevoel aangaande de grofheid en grootte. Dat kun je best. Toe maar.

Avocado ’s in stukkies hakken in een schaal die jij fijn vindt en graag op tafel wilt hebben. Beetje olie erbij, zout en flink peper en lekker veel knoflook, eventueel een rood pepertje als je van pittig houdt. Even kort pureren met de staafmixer. Liefst niet tot een gladde massa. Brokjes en stukjes avocado in de puree staan juist leuk en smaken extra lekker wanneer je deze op je toastje vindt (VERRASSUNG). Schep hier een bakkie creme fraiche doorheen. Light of niet, het is toch wel lekker.

Tomatenblokjes en uitjes door de brei heen scheppen en daar heb je eigenlijk al direct je guacciemolie! Klaar om te serveren op een vers stokbroodje, toastje of lekker op een boterham met kipfilet. Vergeet niet die ruwe pit te verstoppen in de guacciemolie, dan blijft de kleur groen zo lang mogelijk mooi groen.

Wijs je gasten er dan wel even op dat er een PIT IN ZIT en ze deze beter niet kunnen eten.

EET SMAKELIJK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten